Litecoin (LTC) heeft het bekende American Football-team uit Florida, de Miami Dolphins, geholpen hun inkomsten te verhogen door ondersteuning van cryptocurrency als betalingsmiddel voor tickets, zo meldt de bekende betalingsverwerker Aliant.

Volgens Aliant, het bedrijf wat dit heeft mogelijk gemaakt, waren er 46 transacties om tickets te kopen voor de laatste thuiswedstrijd en de meeste van hen werden gemaakt in litecoin, ook al worden er meerdere cryptocurrencies ondersteund.

De opbrengsten zijn zo verhoogd van gemiddeld 72.000 dollar per wedstrijd naar 86.000 dollar. Dit betekent een stijging van bijna 20% in slechts enkele maanden tijd.

De helft van deze opbrengsten komt ten goede aan de Miami Dolphins Foundation, die zich inzet voor verschillende goede doelen. Gebruikers die voor deze tickets betalen met Bitcoin en Litecoin zullen dus ook de Miami Dolphins Foundation financieren.

Over de recente prestaties zei Aliant in een blog-post:

“Sinds we met de Miami Dolphins zijn gaan samenwerken om cryptobetalingen aan te bieden voor hun 50/50 raffle, is de opbrengst van gemiddeld 72.000 dollar per wedstrijd gestegen tot 86.000 dollar! Er waren 46 cryptotransacties bij de laatste thuiswedstrijd – de meeste betaald in Litecoin!”

Tijdens de Litecoin Summit zei Aliant Paynment’s CEO Eric Brown dat ze ook met verschillende football- en basketbalteams praten om cryptocurrencies te accepteren. Hij meldde dat ook andere professionele sportteams geïnteresseerd zijn in het overnemen van crypto-betalingsmogelijkheden. Eén van deze teams zou ‘America’s Team’ kunnen zijn, wat de bijnaam is die aan de NFL’s Dallas Cowboys, het grootste team naar opbrengsten, wordt gegeven.