Litecoin (LTC) handelde sinds het begin van november binnen een stijgend driehoekspatroon waarin het langzaam maar zeker richting de weerstand bij $65 handelde. Aangezien zo’n patroon vaak gezien wordt als continuatie patroon in combinatie met een aantal bearish signalen op de Relative Strength Index (RSI) en de MACD, was de kans aannemelijk dat LTC verder terug zou gaan zakken.

Na de weerstand bij $65 tot drie keer toe te hebben getest kwam de koers op ongeveer 13 november aan bij de stijgende trendlijn van het patroon. Hier zakte het doorheen waarna de koers ook door de support bij $60 heen zakte. Dit veroorzaakte een versnelling richting de support bij $50.

Ook deze support hield het niet en litecoin versnelde verder. Uiteindelijk vormde LTC een low bij $42, vlak boven de support bij $40. Op dat moment bevond de RSI op de 4-uurs grafiek zich diep in het overbought-gebied waarmee een trendommekeer aannemelijker werd. 

Nadat de MACD op de 4-uurs grafiek op 24 november een bullish cross-over vormde, begon LTC te stijgen. Binnen een stijgend trendkanaal stijgt de koers nu weer terug richting de weerstand bij $50, waar het zich nu vlak onder bevindt. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $48,10 op cyptocurrency exchange Coinbase. 

Het is nu zaak voor de bulls om litecoin door die weerstand bij $50 te drukken. Lukt dit, dan kan LTC verder stijgen richting de weerstanden bij $55 en $60. Gezien de RSI op de 4-uurs grafiek die zich boven de 50 bevindt maar nog niet in het oversold-gebied staat, en de MACD in een opwaartse trend zit, lijkt de richting voor de middellange termijn opwaarts te zijn. 

Op de dagelijkse grafiek dienen de RSI en de MACD een bullish situatie nog te bevestigen. Dit zou de komende dagen kunnen gebeuren. In dat geval zijn verdere stijgingen nog aannemelijker.