Uit berichtgeving blijkt dat de ontwikkeling van Mimblewimble-transacties met litecoin (LTC) dan toch eindelijk van start is gegaan. Dit laat David Burkett weten, een ontwikkelaar die bekend is met Mimblewimble en dergelijke transacties nu voor Litecoin gaat implementeren. In ander nieuws heeft de Litecoin Foundation aangekondigd dat het de samenwerking aan is gegaan met cryptocurrency custody-dienstverlener BitGo.

Te beginnen met het nieuws omtrent Mimblewimble. Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, kondigde begin 2019 aan dat hij anonieme transacties mogelijk wil gaan maken met litecoin. Niet veel later nam hij Burkett aan, toen nog een ontwikkelaar voor Grin, wat een op Mimblewimble gebaseerde privacy-crypto is. De ontwikkelaar liet aan het einde van 2019 weten de code van de wallet Grin++ aan te hebben gepast om het beter te kunnen integreren met Litecoin. In de update stelt hij:

“Ik maak van deze gelegenheid gebruik om elk stuke code zorgvuldig na te kijken. Daarnaast standaardiseer ik bepaalde patronen die oorspronkelijk niet consistent werden gevolgd, breid ik ontbrekende tests uit en voeg ik betere documentatie toe.”

Burkett stelt verder dat zodra het zover is, een hard fork niet nodig zal zijn. De integratie zal namelijk middels een zogenaamd extension block worden geactiveerd. Dit zal voor sommigen als een opluchting komen aangezien een hard fork, het afsplitsen van de blockchain, risicovol is en veel tijd kost.

Samenwerking BitGo

Een andere belangrijke ontwikkeling voor Litecoin is de aankondiging dat de Litecoin Foundation samen gaat werken met BitGo. Zo laat het in een op 3 januari gepubliceerde tweet weten:

Hoe de samenwerking er precies uit zal gaan zien is onbekend. Zo zou de Litecoin Foundation zelf de bewaardiensten van BitGo kunnen gaan gebruiken, maar is het ook mogelijk dat de Foundation zelf bewaardiensten wil gaan aanbieden aan klanten. Mogelijk worden later meer detail bekendgemaakt door de twee partijen.