Uit recente koersbewegingen blijkt dat litecoin (LTC) de bodem van de recente neerwaartse beweging mogelijk gevonden heeft. En het positieve nieuws is dat deze low hoger ligt dan de low die werd bereikt na LTC’s all-time high (ATH) van $420 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De LTC koers zat sinds 17 juni in een neerwaartse trend die de koers van een prijsniveau van $146 naar $36 bracht. Het lijkt er nu echter sterk op dat de bodem van deze neerwaartse beweging bereikt is. LTC dook even onder de $40, een bekende support-zone maar begon uiteindelijk aan een flinke stijging.

Hierdoor steeg litecoin van de low van $36 naar een high van $63 op 13 januari. Nu consolideert de koers echter iets, wat niet gek is gezien de fikse stijging. Op basis van de momentum indicatoren lijkt er dus een ommezwaai plaats te vinden. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $57 volgens CoinMarketCap.

Zo stijgt de Relative Strenght Index (RSI) op de wekelijkse grafiek al een tijdje waardoor het de 48 kon bereiken. Mocht de stijging doorzetten dan zou de 50 doorbroken kunnen worden, een bullish signaal. Daarnaast toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bullish cross-over, tevens een bullish signaal. 

Op de dagelijkse grafiek lijkt de recente opwaartse beweging echter iets af te vlakken. De RSI is uit het overbought-gebied gezakt en de MACD toont een afnemend momentum. Dit wil niet per se zeggen dat de koers gaat dalen maar kan een signaal zijn dat de bulls zich weer wat moeten herpakken voor een volgende stijging.

Bij verdere stijgingen zal de $65 een belangrijke weerstand vormen, hier bevindt zich namelijk op dit moment ook de 200-dagen Moving Average (MA). Bij dalingen zal de $50 het belangrijkste supportgebied zijn gezien de 100-dagen MA die zich daar bevindt.