Litecoin wallet

De eerste keer dat je litecoins koopt zal er worden gevraagd om je Litecoin adres. Dit is een persoonlijke adres dat te vergelijken is met het zichtrekening van de bank. Op een Litecoin adres ontvang je litecoins. Om een adres te verkrijgen heb je een zogenaamde Litecoin wallet nodig, deze zijn er in veel verschillende vormen. In dit artikel zullen we de meest populaire litecoin wallets van 2018 bespreken. [toc]

Een algemene misvatting over wallets is dat er cryptomunten in worden opgeslagen. In feite bevat de wallet alleen sleutels. De “munten” worden geregistreerd in de blockchain op het Litecoin-netwerk. Gebruikers verplaatsen de munten op het netwerk door transacties met de sleutels in hun wallet te ondertekenen. In zekere zin is een Litecoin wallet een soort sleutelhanger. Je kunt een wallet zien als jouw persoonlijk interface voor het Litecoin-netwerk.

Litecoin hardware wallet

Hardware wallets worden beschouwd als een van de veiligste manieren om litecoins en andere cryptovaluta te bewaren. Ze hebben als doel je cryptomunten veilig te houden, zodat hackers of andere kwaadwillige ze niet zomaar kunnen stelen. In de tabel hieronder zijn de meest populaire hardware wallets op een rijtje gezet.

NaamMeerdere cryptocurrenciesEigen schermFysieke knoppenPrijs
Ledger Nano SJaJaJa€ 95,59
Ledger BlueJaJa (touchscreen)Ja€ 277,09
TrezorJaJaJa€ 89
KeepKeyJaJaJa€ 104