De litecoin (LTC) koers heeft de afgelopen maand flink door kunnen zetten. Terwijl de koers afgelopen maand nog in het prijsgebied van $58 handelde, kon LTC verder door stijgen en een aantal belangrijke weerstandsniveaus breken. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken omtrent de LTC koers.

Litecoin kon sinds 21 januari door de $60, de 200-dagen Moving Average (MA) en ten slotte de $65 breken. Het resultaat was een versnelling richting een high van $84,50. De markt was echter al een tijdje overbought waarmee nieuwe dalingen niet uitgesloten konden worden.

Vanaf de high ging het al vrij snel weer bergafwaarts. Op de dagelijkse grafiek vormde de Moving Average Convergence Divergence (MACD) zodoende op 15 februari een bear cross. Op dit moment is litecoin weer aangekomen bij de support bij $65.

Op de dagelijkse grafiek ziet het beeld er enigszins bearish uit. Zo is de Relative Strength Index (RSI) door de 50 heen gezakt en toont de MACD een versnellend momentum. Verdere dalingen zijn daarmee niet uitgesloten.

Zoomen we verder uit naar de wekelijkse grafiek dan is te zien dat de RSI hier door de 50 is gebroken maar nu weer wat terug begint te zakken als gevolg van de recente neerwaartse bewegingen. De MACD toont op zijn beurt een vertragend opwaarts momentum. Door deze signalen zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden.

De eerder genoemde $65 zou steun kunnen bieden. Hier bevindt op dit moment ook de 50-dagen MA zich. Hieronder kan de 200-dagen MA bij $60 voor steun zorgen. De $60 is hiermee het belangrijkste support-niveau om in de gaten te houden.

Kortom, verdere dalingen blijven mogelijk. Al is de situatie op de lagere tijdsframes al wat oversold aan het raken. Een korte periode van herstel of consolidatie behoort hiermee tot de mogelijkheden.