De litecoin (LTC) koers heeft een flinke klapper gemaakt nadat de paniek bij veel beleggers toesloeg. Die paniek werd veroorzaakt door de ontwikkelingen rondom het coronavirus, dus nu officieel een pandemie is. In dit artikel lees je alles over de laatste stand van zaken wat betreft de prijs van litecoin! Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $38,90.

Het zal je niet ontgaan zijn; veel landen zitten vrijwel volledig op slot in een poging de verspreiding van het coronavirus tot stoppen te dwingen. De economische gevolgen zijn groot en het einde van de crisis is naar verwachting nog langer niet in zicht.

Ook litecoin kreeg te maken met een enorme duikvlucht. De LTC prijs in USD was een maand geleden nog ruim $80. Die prijs is de afgelopen maand helemaal teruggezakt tot aan een low bij $25. Al met al betekent dit een afname van maar liefst 68%.

Uiteindelijk kon LTC de afgelopen dagen herstellen tot boven de weerstandszone bij $40 en kon een enkele keer de weerstand bij $44 testen. Al een aantal dagen handelt litecoin echter zijwaarts met relatief gezien weinig actie. 

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) zich vlak boven de 50 bevindt en dankzij de zijwaartse beweging van de koers langzaam afneemt. Zakt de RSI door de 50 dan zou dit als bearish signaal kunnen worden gezien. De MACD zou in dat geval een bear cross vormen.

Op de langere termijn ziet het er iets beter uit. De RSI zit in een opwaartse trend maar kon de 50 nog niet bereiken. De MACD toont daarnaast een bull cross met een versnellend momentum. 

Op dit moment blijft de $40 het eerstvolgende belangrijke obstakel. Hierboven zou de koers door kunnen stomen naar de $50. Steun zou gevonden kunnen worden bij $38, waar litecoin op dit moment dus nog vlak boven handelt.